Säväyttävä salvia

Salvia (Salvia officinalis) tai ryytisalvia on perinteinen ja voimakas mausteyrtti, joka toimii useiden lämpimien ruokien mausteena. Sen hivenen karvas maku on oiva lisä tomaattisiin pastaruokiin tai vaikka valkoiseen pizzaan. Lisäksi se sopii hyvin myös riistan tai kasvisruokien kanssa tai sitä voi kokeilla papu- ja kaaliruokiin sekä risottoihin.

SÄILYTYS

  • Salvia säilyy parhaiten jääkaapissa omassa ruukussaan, mielellään alkuperäisen suojamuovinsa sisällä.
  • Säilytysaikaa voi pidentää lisäämällä puhdasta vettä ruukkuun.
  • Lassen Luomu -yrteillä on iso ruukku ja terveet juuret, joten voit istuttaa ne, vielä käytön jälkeenkin, isompaan ruukkuun tai kasvimaalle ja nauttia kasvien hoidosta ja jatkuvasta sadosta.

TIESITKÖ ETTÄ…

  • Ruoanlaitossa salviaa kannattaa käyttää varoen, sillä se on voimakas yrtti
100 gRI (%) *
Energia226 kJ / 54 kcal2,69
Rasva (g)2,203,14
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja (g)1,10
Hiilihydraatit (g)5,001,92
Hiilihydraattia, josta sokereita (g)5,00
Ravintokuitu (g)1,90ei vertailuarvoa
Proteiini (g)1,703,40
Suola (g)0,101,67

* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo
(8400 kJ / 2000 kcal).

Tietolähteet: Sydänmerkki-sivusto sekä Ruokavirasto

HIILIJALANJÄLKI

  • 1 kpl yrttiä: 0,37 kg CO2e
  • 1 kg yrttejä: 1,84 kg CO2e