Lassen Luomun yrittapakkaus, jossa lukee Kynteli.

Terävä ja mausteinen kynteli

Kynteli (Satureja hortensis) on yksivuotinen yrtti, joka voimistaa ruokien makua oreganon tapaan. Sen pienet, neulasmaiset lehdet tuovat maut esiin erityisesti liha- ja papuruoista, keitoista sekä pata- ja uuniruoista.

Kynteliä voidaan käyttää sekä tuoreena että kuivattuna. Se on suosittu myös mausteseoksissa, kuten Provencen yrteissä.

SÄILYTYS

  • Luomuyrtit voi säilyttää jääkaapissa omassa ruukussaan +2 … +5 asteessa, mielellään alkuperäisen suojamuovinsa sisällä.
  • Säilytysaikaa voi pidentää lisäämällä puhdasta vettä ruukkuun.
  • Suosittelemme puhdistamaan yrtit ennen käyttöä.

TIESITKÖ ETTÄ…

  • Kynteliä kannattaa sekoittaa palkokasveista valmistettavien ruokien, kuten hernekeiton joukkoon, sillä se auttaa vähentämään ilmavaivojen riskiä.
100 gRI (%) *
Energia272 kJ / 1138 kcal3,24
Rasva (g)5,918,44
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja (g)3,2616,30
Hiilihydraatit (g)68,7026,42
Hiilihydraattia, josta sokereita (g)ei mittaustulosta
Ravintokuitu (g)45,70ei vertailuarvoa
Proteiini (g)6.7313,46
Suola (g)0,020,33

* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo
(8400 kJ / 2000 kcal).

Tietolähteet: USDA FoodData Central (tiedot noudettu 12.9.2024)

HIILIJALANJÄLKI

  • 1 kpl yrttiä: 0,37 kg CO2e
  • 1 kg yrttejä: 1,84 kg CO2e