Välimerellinen luomuoregano

Oregano (Origanum vulgare) on maustehyllysi aurinko. Monet käyttävät oreganoa kuivattuna pizzan päällä, mutta tuoreenakin se lämmittää mukavasti pastoja ja grillattuja ruokia. Pizzojen, pasta- sekä tomaattiruokien lisäksi sitä voi kokeilla salaatissa sekä papu- ja juustoruuissa.

Keskiajalla oreganoa viljeltiin laajasti välimeren alueella lääkeyrttinä. Sittemmin se on levinnyt ravintoloiden ja kotikokkien suosiksi ympäri maailman. Oregano eli mäkimeirami kasvaa luontaisesti Suomessakin.

SÄILYTYS

  • Oregano säilyy parhaiten jääkaapissa omassa ruukussaan, mielellään alkuperäisen suojamuovinsa sisällä.
  • Säilytysaikaa voi pidentää lisäämällä puhdasta vettä ruukkuun.
  • Lassen Luomu -yrteillä on iso ruukku ja terveet juuret, joten voit istuttaa ne, vielä käytön jälkeenkin, isompaan ruukkuun tai kasvimaalle ja nauttia kasvien hoidosta ja jatkuvasta sadosta.

TIESITKÖ ETTÄ…

  • Oregano kukkii pitkään puutarhassa ja voi houkutella kimalaisia, mehiläisiä ja perhosia
100 gRI (%) *
Energia285 kJ / 68 kcal3,39
Rasva (g)1,902,71
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja (g)ei mittaustulosta
Hiilihydraatit (g)9,903,81
Hiilihydraattia, josta sokereita (g)ei mittaustulosta
Ravintokuitu (g)ei mittaustulosta
Proteiini (g)2,404,80
Suola (g)ei mittaustulosta

* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo
(8400 kJ / 2000 kcal).

Tietolähteet: Sydänmerkki-sivusto sekä Ruokavirasto

HIILIJALANJÄLKI

  • 1 kpl yrttiä: 0,37 kg CO2e
  • 1 kg yrttejä: 1,84 kg CO2e