Perinteinen luomuruukkusalaatti

Ruukkusalaatti (Lactuca sativa var. crispa) on terveellisen ruokavalion perusta. Se on täydellinen valinta silloin, kun haluat nopeasti lisätä vihreää väriä ja makua aterioihin ilman suurta valmistelua. Helposti saatava ruukkusalaatti onkin monille tuttu arjen aterioista ja terveellisistä välipaloista. Voit kokeilla sitä myös voileipien tai vaikkapa smoothien lisukkeena.

SÄILYTYS

  • Ruukkusalaatti säilyy parhaiten jääkaapissa omassa ruukussaan, mielellään alkuperäisen suojamuovinsa sisällä.
  • Säilytysaikaa voi pidentää lisäämällä puhdasta vettä ruukkuun.
  • Lassen Luomu -salaateilla on iso ruukku ja terveet juuret, joten voit istuttaa ne, vielä käytön jälkeenkin, isompaan ruukkuun tai kasvimaalle ja nauttia kasvien hoidosta ja jatkuvasta sadosta.

TIESITKÖ ETTÄ…

  • Ruukkusalaatti sisältää runsaasti K-vitamiinia
  • Ruukkusalaatti on B9-vitamiinin ja kaliumin lähde
100 gRI (%) *
Energia53 kJ / 13 kcal0,63
Rasva (g)0,200,29
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja (g)< 0,1
Hiilihydraatit (g)0,980,38
Hiilihydraattia, josta sokereita (g)0,981,09
Ravintokuitu (g)1,00ei vertailuarvoa
Proteiini (g)1,122,24
Suola (g)0,061,00

* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo
(8400 kJ / 2000 kcal).

100 gRDA (%) **
A-vitamiini RAE (µg)81,6310,20
D-vitamiini (mg)0,000,00
E-vitamiini (mg)0,635,25
K-vitamiini (µg)115,00153,33
C-vitamiini (mg)4,505,63
tiamiini (B1) (mg)0,065,45
riboflaviini (B2) (mg)0,075,00
niasiini (B3) (mg)0,402,50
B6-vitamiini (mg)0,064,29
Foolihappo (B9) (μg)51,2525,63
B12-vitamiini (μg)0,000,00
kalium (mg)360,0018,00
kalsium (mg)56,007,00
fosfori (mg)40,005,71
magnesium (mg)21,005,60
rauta (mg)0,705,00
sinkki (mg)0,505,00
seleeni (µg)0,200,36
jodidi (jodi) (µg)1,000,67
karotenoidit (µg)2 734,50ei vertailuarvoa
niasiiniekvivalentti NE (mg)0,57ei vertailuarvoa
sterolit (mg)8,50ei vertailuarvoa
tryptofaani (mg)10,00ei vertailuarvoa

** Osuus päivän saantisuosituksesta

Tietolähteet: Fineli/Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Ruokavirasto

HIILIJALANJÄLKI

  • 1 kpl salaattia 0,37 kg CO2e
  • 1 kg salaattia: 1,84 kg CO2e