Lumoava luomutimjami

Timjami (Thymus vulgaris) eli tarha-ajuruoho tuoksuu voimakkaasti ja sen maku on aromaattinen. Tämä yrtti sopii käytettäväksi kasvis- ja sieni- sekä liha-, kana-, kala-, muna- ja pastaruuissa, vaikka ruokaa kypsennettäisiin pitkään. Timjamin lehtiä voidaan käyttää tuoreena tai kuivattuna, ja niitä voi lisätä ruokaan joko kokonaisina tai hienonnettuna riippuen halutusta mausta ja koostumuksesta.

Välimeren alueella villinä kasvavan yrtin uskottiin aiemmin parantavan yskää ja ruoansulatusvaivoja. Nykyään timjamia arvostetaan monissa ruokakulttuureissa ympäri maailman.

SÄILYTYS

  • Timjami säilyy parhaiten jääkaapissa omassa ruukussaan, mielellään alkuperäisen suojamuovinsa sisällä.
  • Säilytysaikaa voi pidentää lisäämällä puhdasta vettä ruukkuun.
  • Lassen Luomu -yrteillä on iso ruukku ja terveet juuret, joten voit istuttaa ne, vielä käytön jälkeenkin, isompaan ruukkuun tai kasvimaalle ja nauttia kasvien hoidosta ja jatkuvasta sadosta.

TIESITKÖ ETTÄ…

  • Timjamilla voi yrittää torjua tuhohyönteisiä kotipuutarhassa, kun sen istuttaa muiden kasvien väliin
100 gRI (%) *
Energia423 kJ / 101 kcal5,04
Rasva (g)1,702,43
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja (g)ei mittaustulosta
Hiilihydraatit (g)24,509,42
Hiilihydraattia, josta sokereita (g)ei mittaustulosta
Ravintokuitu (g)14,00ei vertailuarvoa
Proteiini (g)5,6011,20
Suola (g)ei mittaustulosta

* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo
(8400 kJ / 2000 kcal).

Tietolähteet: Sydänmerkki-sivusto sekä Ruokavirasto

HIILIJALANJÄLKI

  • 1 kpl yrttiä: 0,37 kg CO2e
  • 1 kg yrttejä: 1,84 kg CO2e