Suloinen sitruunamelissa

Monivuotinen sitruunamelissa (Melissa officinalis) tuo juomiin ja ruokiin virkistävää kirpeyttä. Sillä on nokkosmaiset lehdet, ja se tuoksuu ja maistuu lempeästi sitruunalle. Sitruunamelissa käy niin pääruokiin ja jälkiruokiin kuin juomiinkin, joissa käytetään sitruunaa. Lisäksi sitä voi käyttää lukuisten juomien maustamiseen ja koristeluun.

SÄILYTYS

  • Sitruunamelissa säilyy parhaiten huoneenlämmössä, mielellään alkuperäisen suojamuovinsa sisällä.
  • Säilytysaikaa voi pidentää lisäämällä puhdasta vettä ruukkuun.
  • Lassen Luomu -yrteillä on iso ruukku ja terveet juuret, joten voit istuttaa ne, vielä käytön jälkeenkin, isompaan ruukkuun tai kasvimaalle ja nauttia kasvien hoidosta ja jatkuvasta sadosta.

TIESITKÖ ETTÄ…

  • Sitruunamelissa on kuivattuna hyvä teeyrtti, jolla sanotaan olevan rauhoittava vaikutus
100 gRI (%) *
Energia180 kJ / 43 kcal2,14
Rasva (g)< 0,1
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja (g)ei mittaustulosta
Hiilihydraatit (g)5,202,00
Hiilihydraattia, josta sokereita (g)ei mittaustulosta
Ravintokuitu (g)ei mittaustulosta
Proteiini (g)3,607,20
Suola (g)ei mittaustulosta

* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo
(8400 kJ / 2000 kcal).

Tietolähteet: Sydänmerkki-sivusto sekä Ruokavirasto

HIILIJALANJÄLKI

  • 1 kpl yrttiä: 0,37 kg CO2e
  • 1 kg yrttejä: 1,84 kg CO2e