Aromaattinen luomuminttu

Voimakas ja virkistävä minttu (Mentha spicata) on ihanteellinen lisä jälkiruokiin, kuumiin ja kylmiin juomiin ja kastikkeisiin. Se sopii myös salaatteihin, liharuokiin ja leivonnaisiin.

Minttua käytetään ruoanlaitossa eri kulttuureissa ympäri maailman. Antiikin Kreikassa ja Roomassa sen tuoksua suosittiin kylpylöissä, ja keskiajalla minttua käytettiin laajasti Euroopan luostareissa ja yrttitarhoissa.

Mintun sanotaan myös parantavan ruoansulatusta ja lievittävän stressiä. Todellinen hyvinvoinnin lähettiläs siis!

SÄILYTYS

  • Minttu säilyy parhaiten jääkaapissa omassa ruukussaan, mielellään alkuperäisen suojamuovinsa sisällä.
  • Säilytysaikaa voi pidentää lisäämällä puhdasta vettä ruukkuun.
  • Lassen Luomu -yrteillä on iso ruukku ja terveet juuret, joten voit istuttaa ne, vielä käytön jälkeenkin, isompaan ruukkuun tai kasvimaalle ja nauttia kasvien hoidosta ja jatkuvasta sadosta.

TIESITKÖ ETTÄ…

  • Mintulla voi yrittää torjua tuhohyönteisiä kotipuutarhassa, kun sen istuttaa muiden kasvien väliin
100 gRI (%) *
Energia167 kJ / 40 kcal1,99
Rasva (g)ei mittaustulosta
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja (g)ei mittaustulosta
Hiilihydraatit (g)1,600,62
Hiilihydraattia, josta sokereita (g)ei mittaustulosta
Ravintokuitu (g)2,00ei vertailuarvoa
Proteiini (g)3,306,60
Suola (g)< 0,01

* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo
(8400 kJ / 2000 kcal).

Tietolähteet: Sydänmerkki-sivusto sekä Ruokavirasto

HIILIJALANJÄLKI

  • 1 kpl yrttiä: 0,37 kg CO2e
  • 1 kg yrttejä: 1,84 kg CO2e