Elegantti lehtipersilja

Herkkä ja mieto lehtipersilja (Petroselinum Crispum Neapolitanum) tuo koreutta ruokiin. Sen hienojakoinen lehtirakenne tekee siitä täydellisen lisän salaatteihin, kastikkeisiin ja keittoihin. Lehtipersilja on perinteiseen persiljaan verrattuna suutuntumaltaan pehmeämpi. Keittiön yleismausteena se sopii moniin ruokiin joko tuoreena tai kypsennyksen loppuvaiheessa lisättynä.

SÄILYTYS

  • Lehtipersilja säilyy parhaiten jääkaapissa omassa ruukussaan, mielellään alkuperäisen suojamuovinsa sisällä.
  • Säilytysaikaa voi pidentää lisäämällä puhdasta vettä ruukkuun.
  • Lassen Luomu -yrteillä on iso ruukku ja terveet juuret, joten voit istuttaa ne, vielä käytön jälkeenkin, isompaan ruukkuun tai kasvimaalle ja nauttia kasvien hoidosta ja jatkuvasta sadosta.

TIESITKÖ ETTÄ…

  • Halutessaan lehtipersiljalla voi korvata resepteissä korianterin
  • lehtipersilja sisältää runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja, minkä vuoksi se on myös terveysintoilijoiden suosiossa.
100 gRI (%) *
Energia167 kJ / 40 kcal1,99
Rasva (g)ei mittaustulosta
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja (g)ei mittaustulosta
Hiilihydraatit (g)1,600,62
Hiilihydraattia, josta sokereita (g)ei mittaustulosta
Ravintokuitu (g)2,00ei vertailuarvoa
Proteiini (g)3,306,60
Suola (g)< 0,01

* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo
(8400 kJ / 2000 kcal).

Tietolähteet: Sydänmerkki-sivusto sekä Ruokavirasto

HIILIJALANJÄLKI

  • 1 kpl yrttiä: 0,37 kg CO2e
  • 1 kg yrttejä: 1,84 kg CO2e