Hienostunut kirveli
Monivuotinen kirveli (Anthriscus cerefolium) tuo ruokiin hienostunutta makeutta ja aniksen vivahdetta. Sen herkät, tilliä muistuttavat lehdet ovat pehmeitä ja hurmaavat miellyttävällä tuoksullaan.
Kirveli sopii erinomaisesti keittoihin, kastikkeisiin ja salaatteihin, sekä maustamaan kanan, kalan ja munaruokien kaltaisia kevyitä aterioita. Sen maku täydentää mainiosti myös yrttivoin ja marinadien aromeja.
SÄILYTYS
- Luomuyrtit voi säilyttää jääkaapissa omassa ruukussaan +2 … +5 asteessa, mielellään alkuperäisen suojamuovinsa sisällä.
- Säilytysaikaa voi pidentää lisäämällä puhdasta vettä ruukkuun.
- Suosittelemme puhdistamaan yrtit ennen käyttöä.
TIESITKÖ ETTÄ…
- Kirveliä kannattaa lisätä ruokiin vasta lopuksi, sillä kuumennus heikentää sen hienovaraista makua ja vähentää yrtin sisältämiä A- ja C-vitamiineja
RAVINTOSISÄLTÖ
100 g | RI (%) * | |
---|---|---|
Energia | 314 kJ / 75 kcal | 3,74 |
Rasva (g) | 1,00 | |
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja (g) | ei mittaustulosta | |
Hiilihydraatit (g) | 12,00 | 4,62 |
Hiilihydraattia, josta sokereita (g) | ei mittaustulosta | |
Ravintokuitu (g) | 0,90 | ei vertailuarvoa |
Proteiini (g) | 4,00 | 8 |
Suola (g) | < 0,01 |
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo
(8400 kJ / 2000 kcal).
Tietolähteet: Sydänmerkki (tiedot noudettu 12.9.2024)
HIILIJALANJÄLKI
- 1 kpl yrttiä: 0,37 kg CO2e
- 1 kg yrttejä: 1,84 kg CO2e