Luomukurkku maistuu kurkummalle

Kurkku (Cucumis sativus) on vaativa vihannes, mitä tulee luomuviljelyyn. Se vaatii muun muassa enemmän lämpöä kuin tomaatit ja salaatit. Mutta oikeissa olosuhteissa ja luonnonmukaisesti viljeltynä kurkun maku voimistuu ja maistuu sille, mille kurkun kuuluukin maistua.

Hyvältä maistuva luomukurkku vaatii tasaiset kasvuolosuhteet ja tasaisen lämpötilan. Luomukurkkumme kasvavat vapaasti suorassa auringonvalossa ja luonnonmukaisella kasvualustalla, jolloin taimet ovat yhteydessä maapohjaan. Ihanteellisten olosuhteiden ansiosta luomukurkut maistuvatkin hieman “kurkummalle” kuin muut kurkut.

250 g

3 kg

Kurkku on kesän kausituote

Ensimmäiset poiminnat suoritetaan noin kuukausi istutuksesta. Kurkku istutetaan yleensä helmikuun alussa. Kun kasvuolosuhteet ovat kunnossa, sama kurkuntaimisto tuottaa kurkkuja läpi kesän, ilman että kasvualustaa tarvitsee vaihtaa. Luomukurkun pahimpia vihollisia ovat vihannespunkit ja ripsiäiset, joiden torjuntaan käytämme petopunkkeja.

Kaikki luomukurkkumme pakataan käsin Go Green -pusseihin. Niiden valmistukseen käytetään 60 % sokeriruokopohjaista Green PE -muovia ja 40 % tavallista PE-muovia. Näin voimme pakata ja toimittaa luomukurkkumme sinulle kestävällä tavalla.

TIESITKÖ ETTÄ…

  • Luomukurkku säilyy parhaiten jääkaapin vihanneslokerossa. Kurkkua voi pitää myös lyhyen aikaa huoneenlämmössä, jolloin sen makukin säilyy parhaiten.
  • Luonnonmukaiset kasvuolosuhteet sekä kesäaurinko tekevät luomukurkusta erityisen maukkaan
  • Kurkku on K-vitamiinin lähde.
100 gRI (%) *
Energia47 kJ / 11 kcal0,56
Rasva (g)0,100,14
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja (g)< 0,1
Hiilihydraatit (g)1,400,54
Hiilihydraattia, josta sokereita (g)1,401,56
Ravintokuitu (g)0,70ei vertailuarvoa
Proteiini (g)0,651,30
Suola (g)< 0,01

* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo
(8400 kJ / 2000 kcal).

100 gRDA (%) **
A-vitamiini RAE (µg)11,251,41
D-vitamiini (mg)0,000,00
E-vitamiini (mg)< 0,1
K-vitamiini (µg)15,0020,00
C-vitamiini (mg)8,0010,00
tiamiini (B1) (mg)0,043,64
riboflaviini (B2) (mg)0,096,43
niasiini (B3) (mg)0,201,25
B6-vitamiini (mg)0,042,86
Foolihappo (B9) (μg)9,654,83
B12-vitamiini (μg)0,000,00
kalium (mg)221,7711,09
kalsium (mg)14,701,84
fosfori (mg)29,304,19
magnesium (mg)8,772,34
rauta (mg)0,181,29
sinkki (mg)< 0,1
seleeni (µg)0,500,91
jodidi (jodi) (µg)1,000,67
karotenoidit (µg)612,30ei vertailuarvoa
niasiiniekvivalentti NE (mg)0,37ei vertailuarvoa
sterolit (mg)7,80ei vertailuarvoa
tryptofaani (mg)10,00ei vertailuarvoa

** Osuus päivän saantisuosituksesta

Tietolähteet: Fineli/Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Ruokavirasto

HIILIJALANJÄLKI

  • 1 kpl kurkkua 0,24 kg CO2e
  • 1 kg kurkkua 0,96 kg CO2e